sâmbătă, 2 aprilie 2011

MIRON CORDUN





Mă voi face pod la un drum
cu pâine arzând ca-n icoane,
poate numele meu
să-l duceţi la rug, să-l huliţi,
dar sufletul meu vi se-nchină surpat
din turla unde sunt clopot.

Numai aşa
caii se rup, caii sunt rai de trup,
ca pe mine numai osul domn
în văzduhuri,
dând ocol unui copac de fum,
ca un miel alb m-a culcat lângă tine,
ca şi cum pe subt pământ,
toate hotarele se rabdă-n blestem.














Bibliografie : Curtea veche,
Editura Cartea Românească, 1974

2 comentarii:

  1. Mulţumesc, dle Marius Iulian Zinca, postând astăzi despre Miron Cordun la rubrica "Scriitorul zilei", m-am folosit de textul poeziei ce-aţi selectat din lirica poetului slătinean-piteştean.
    Devotot, Ion Lazu
    ilazu.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  2. eu multumesc d-le Ion Lazu pentru apreciere si postare, (re)atasez mai jos si "cuvantul inainte" al meu din manuscrisul bun de tipar "DEDICATIILE CUVINTELOR-tuturor poetilor argeseni- poeme din poeme", facand astfel sa se inteleaga... scrierea ca un cumul de poezii(fiecare vers reprezinta cel putin o poezie a autorului pe care l-am omagiat) din cartea prezentata la bibliografie

    Cuvânt înainte


    Înainte de a purcede la un “cuvânt înainte”, daţi-mi voie să dedic această carte şi să mulţumesc familiei mele: Daniela - soţie, David Ioan şi Marina Ileana - copii, pentru că m-au suportat, mi-au suplinit într-un fel sau altul “lipsa” pe perioada scrierii, pentru faptul că-mi sunt alături, doamnelor Caterina Scarlet - poet, prozator, membru U.S.R. şi Elena Mititelu- poet, domnilor Niţu Constantin - profesor universitar doctor inginer şi Mircea Munteanu - istoric, filosof pentru cuvintele spuse şi scrise, doamnei Dorina Litră pentru sprijinul acordat în căutarea şi găsirea autorilor argeşeni, dumneavoastră - tuturor cititorilor mei. şi-n acelaşi timp să-mi cer scuze pentru faptul că nu am gasit , selectat poate cele mai reprezentative creaţii ale autorilor, celor pe care nu i-am găsit...
    Odată cu intrarea în literatură, nu avem răgazul să urmărim fenomenul publicistic al autorilor decât selectiv, subiectiv. Astfel, ca un omagiu adus lor, m-am hotărât să alcătuiesc o antologie prin colaje cu tentă de istorie literară a autorilor născuţi în Argeş şi/sau a acelora care au avut tangenţe cu judeţul. Am cuprins acei poeţi din a căror operă am găsit un volum de autor sau care au fost cuprinşi în volume colective.
    Colajele reprezintă cuvinte, expresii, imagini, versuri din cartea prezentată la bibliografie, încercând să păstrez forma, stilul şi chiar semnele de punctuaţie ale autorului, dar în ideea subsemnatului.



    Cu consideraţie şi respect,
    Marius Iulian Zinca

    RăspundețiȘtergere